Vakariņošanas prieki ārpus mājas šajos Ziemassvētkos
Katru gadu uz Ziemassvētkiem ģimenes, draugi un viņu viesi pulcējas ap Ziemassvētku vakariņu galdu, lai baudītu kopā būšanu un, protams, arī gaidāmo svētku maltīti.
Tomēr ne visi vakariņo mājās. Kāds var būt ieradies no ES kaimiņvalsts vai arī ārpus tās esošas valsts un var izjust zināmu nostalģiju, atceroties to, kā Ziemassvētkus svin pie viņa mājās. Par laimi, tāda pilsēta kā Londona piedāvā lielu daudzveidību un parūpēsies par no visas pasaules nākušucilvēku gaumi, piedāvājo
Poļu restorāni
Tradicionāli poļi bauda sarkanu boršču ar uszka (baraviku pelmenīši), karpu, siļķi un pierogi – vareņikus, kas pildīti ar kāpostiem vai skābiem kāpostie
Rumāņu restorāni
Cūkgaļa rumāņiem ir svarīga, tādēļ pats par sevi saprotams, ka Ziemassvētkos ikvienam būtu jāapmeklē restorāni, kuros uzsvars tiek likts uz cūkgaļas ēdieniem. Iecienītas ir sālītas cūkādiņas, cūkgaļas dradži un sarmale (kāpostu tīteņi, pildīti ar maltu cūkgaļu, rīsiem un garšaugiem)
Grieķu restorāni
Londonā ir liela grieķu restorānu daudzveidība. Lai nobaudītu pilsētā labākos melo
Skandināvu izvēle
Zviedru smörgåsbord jeb zviedru galds parasti sastāv no Ziemassvētku šķiņķa, cūkgaļas desas, gubbröra (anšovu un olas salāti), dažādi pagatavotas siļķes, rudzu maizes un zivju ēdiena lutfisk. Lai šajos Ziemassvētkos palutinātu sevi ar zviedru ēdieniem, neaizmirstiet apmeklēt Stockholm Restaurant and Deli, Sheen Lane 109, Londonas dienvidrietumos. Zviedru galdā tiek celta siļķe, dažādi šķiņķi, liellopu gaļa, desiņas ar kāpostiem, biešu salāti un daudz kas vēl. Jūs patiešām jutīsieties kā atgriezies Zviedrijā! Iecienīta ir pirmklasīgā dāņu cūkgaļa, kāposti, cepta pīle un zoss un deserti, tādi ka aukstais rīsu pudiņš jeb ris à l’amande vai arī siltā rīsu biezputra risengrød. Tāpat arī pankūkas. Izmēģiniet Scand
Angļu virtuve
Angļi šajā gada laikā bauda cepešus un dārzeņus, gluži tāpat kā daudzās citās virtuvēs. Tītaru ar dzērveņu mērci un pastinakiem bieži vien pavada Ziemassvētku pudiņš. Dažkārt tītara vietā galdā tiek celta zoss. Iecienīti ir arī dažādi šķiņķa veidi, liellopu gaļa un pīle. Neaizmirstiet arī gaļas pīrāgus untrifle jeb sīkumu desertu. Šajā gada laikā, protams, ir liela labu restorānu izvēle. Lai nobaudītu lieliskus gaļas pīrāgusiegriezieties Gail cept
Ziemassvētki ir dalīšanās laiks, laiks, kad atcerēties, un laiks, lai apliecinātu savu labo gribu. Nav daudz veidu to izdarīt labāk, kā savācot ap sevi labus draugus, ģimenes, kolēģus un lielisku ēdienu.
Ja jūs dzīvojat Londonā, tad jums ir paveicies: vienalga, vai jūs vēlaties baudīt tādu pat maltīti kā briti, vai arī kā jau ekspatriants ilgojaties pēc Ziemassvētkiem ēdieniem, ar kuriem jūs esat izaudzis jūsu mītnes valstī.